Op 22 en 23 maart spelen wij niet een maar twee stukken op een avond. Wij spelen Blik op Eindig en E Viva España op dezelfde avond. Hieronder kunt u lezen waar de stukken over gaan.


“Blik op eindig”

door Aris Bremer

Op een verregende camping kamperen twee vrouwen naast elkaar. Cora’s tent is oud en sleets en de camping is haar overbekend. Ze is sinds kort weduwe en probeert zich te bevrijden uit een blikken gevangenis. Haar Willem had namelijk maar één passie, het verzamelen van blikken en blikjes. Haar verwerking bestaat uit het leegeten en –drinken van al die blikken en zij vertelt daar graag over. Die stortvloed van vertrouwelijkheden stuit de carrièrevrouw Ireen aanvankelijk tegen de borst. Zij is veel geslotener en stopt haar verleden liever diep weg. In een gloednieuwe tent wacht ze ongeduldig op haar nieuwe relatie die onverwacht lang wegblijft. Toch ontstaat er een spannend contact tussen deze tegenpolen als Ireen het mobieltje van Cora nodig heeft en deze op haar beurt Ireen in weet te schakelen bij het consumeren van de blikinhouden. Een contact dat beiden leert dat niet “blik op oneindig en verstand op nul” maar dat “blik op eindig en koppie erbij” een open toekomst biedt.


“E viva españa”

door Carla Berendse-Schel

De heer Jan Jaarsma ziet wel iets in een culturele vakantiereis; “een reis op niveau”. Zijn vrouw Marga voelt zich veel meer aangetrokken tot zonnige stranden. Maar Jan Jaarsma kan niet onderdoen voor zijn collega’s op kantoor. Op het reisbureau worden ze door een punker op andere ideeën gebracht. Ze zien er al met spanning naar uit en zijn helemaal in de sfeer geraakt. Dat ze ook de punker gratis mee zullen krijgen op vakantie, is nog een grote “verrassing”.

Kaarten kopen?

Stuur een mail naar topoudorp@gmail.com of bel met Lianne: 06 44239531.